Kända Omahaspelare


Omaha poker är en typ av poker som är oerhört populär och spelas världen över. Spelet tillhör gruppen av pokerspel som brukar kallas Hold’em. Pokertypen är alltså besläktad med Texas Hold’em, även om reglerna skiljer sig något. Omaha poker är en av de pokertyper som spelas under den årliga turneringen World Series of Poker.

Många pokerspelare spelar olika varianter och är framgångsrika i flera av dem. Samtidigt finns det spelare som är extra vassa eller specialiserar sig på en viss typ av poker. När det gäller just Omaha poker finns det vissa spelare som utmärker sig lite extra. Nedan ska vi titta närmare på dessa.

Omahaspelare världen över

En person som anses vara en verklig specialist på just Omaha är amerikanen Robert Williamsson III. Han kallas till och med Mr. Omaha i pokervärlden. Williamssons landsman Barry Greenstein är också en mycket framgångsrik Omahaspelare. Greenstein är en riktig filantrop och skänker de vinster han gör i pokerturneringar till välgörande ändamål.

Chau Giang flydde från sitt hemland Vietnam på 70-talet och började spela poker när han kom till USA. Omaha är en av hans specialiteter och han har bland annat tagit hem ett WSOP-armband inom denna pokergren. Även Joe Hachem, Tom McEvoy och Ilari “Zigmund” Sahamies är duktiga och välkända Omaha-spelare.

Den bästa av de bästa

Phil Ivey anses vara en av de absolut bästa Omaha-spelarna i hela världen. Han har dessutom rönt framgångar i flera andra typer av poker. Sammanlagt har han tagit hem 10 vinnararmband i World Series of Poker. Både motståndare, publik och experter menar att han är världens bästa pokerspelare, vilket såklart är en prestigefylld prestation.

Ivey är också den spelare som tagit hem en av de absolut största enskilda pokervinsterna genom tiderna. När han spelade mot miljardären Andy Beal tog han hem en vinst på över 16 000 000 kronor! Den stora mångsidigheten och förmågan att spela olika typer av poker är grunden till hans storhet och framgång.