Regeler


Omaha är ett av de populäraste pokerspelen efter Texas Hold´em. På många av de stora pokersajterna har du möjligheten att delta i olika Omahaturneringar dagligen. Omaha har väldigt många likheter med Texas Hold´em. Den stora skillnaden är att du har fyra kort på hand istället för två. Det finns även fem gemensamma kort på bordet som alla spelare använder.

Omaha har fyra stycken bettingrundor precis som Texas Hold´em. De fungerar precis på samma sätt där alla spelare får välja om de ska syna, höja eller lägga sig. Efter att det sista kortet, som är rivern, läggs upp på bordet, får alla spelare som är kvar visa upp sina kort och den bästa handen vinner sedan potten på bordet.

Pot-limit Omaha

Den vanligaste formen av Omaha är pot-limit. Detta börjar med att två stycken spelare lägger den stora och lilla mörken. Alla spelare får sedan fyra kort och väljer sedan om de ska gå med eller lägga sig. I pot-limit går det aldrig höja mer än vad som ligger i potten för tillfället. Detta innebär att du inte kan spela all-in till exempel på första satsningen.

Omaha high/low

Det finns även en version som heter high/low, där det inte bara är de höga korten som har betydelse. Här har två spelare nämligen chansen att dela på potten. Du måste för att vinna en hel pott ha både den bästa höga handen och den bästa låga handen. Det är inte säkert att en spelare har bästa låga handen under varje spelomgång.

Strategi i Omaha

Det som är utmärkande för Omaha är att spelarna ofta kollar på en flopp. Det är nämligen inte lika lätt att säga om du har en bra starthand som i Texas Hold´em eftersom du har fyra kort på handen. Det du måste tänka på är att du normalt behöver en starkare starthand för att vinna i Omaha än i Texas Hold´em.